Reisverslag werkbezoek – Honger, aanslagen en drugs!

Ruben Koning, voorzitter en oprichter van Stichting Kisiwa, is op werkbezoek in Kenia om onze projecten te bezoeken en zal ons via sociale media op de hoogte houden van zijn reis en de ontwikkelingen.

24 augustus 2015
Ruben vertelt op de Facebook pagina van Stichting Kisiwa:

Deze brief is één van de vele brieven die we ontvangen van scholen waarin ze ons vragen om hulp! Scholen in de arme regio’s van Kenia kampen met een enorme leegloop als er geen voedsel op school is.

11884617_1153965377951057_3885749337537565776_o
In 2010 en in 2011 hebben we op deze school een voedselprogramma gehad maar door een enorme stijging van de voedselprijzen in 2011 hebben we het programma daar helaas moeten beindigen. Daarnaast hadden we destijds niet voldoende structurele support om het programma te runnen. Tegenwoordig beginnen we pas een voedselprogramma als er voldoende structurele inkomsten voor zijn. Wilt u ons hierbij helpen?

Enkele kilometers bij ons vandaag is gister een aanslag voorkomen. De aanslag was gepland op een kerk in de plaats Kiambu. Gelukkig is de bom op tijd ontdekt en onschadelijk gemaakt. De bom had de kracht om een gebouw van drie verdiepingen in te laten storten. Ps: willen jullie dit niet aan mijn oma vertellen, ik wil niet dat ze zich ongerust maakt.

Drugs is een enorm probleem onder Keniaanse jongeren. Zorgde Hiv/aids twee generaties geleden nog voor dood en verderf en heeft de generatie daarna het leven van veel volwassen mannen verslonden door drank verslaving, nu lijkt het de beurt aan ‪#‎drugs‬. Drugs gebruik lijkt op een ziekte die steeds meer om zich heen grijpt. Veel kinderen en jongeren krijgen er al op jonge leeftijd mee te maken en gebruiken in veel gevallen al vanaf hun 12e levensjaar.

We zijn als organisatie aan het kijken wat we hiermee moeten doen. Één van de dingen die we hier aan doen is periodieke drugstesten uitvoeren bij onze studenten (middelbare school en universiteit). Daarnaast geven we speciale sessies over drugsmisbruik.

Groeten uit Kenia!