Eerste voorjaarsmarkt Kisiwa zeer geslaagd

Stichting Kisiwa heeft een bijzonder geslaagde voorjaarsmarkt achter de rug. De bezoekers genoten zichtbaar van de ontspannen sfeer en de gezellige aankleding. Velen gaven aan volgend jaar weer naar de gezellige voorjaarsmarkt te komen.

De markt die op zaterdag 1 april 2017 werd gehouden in Schalkhaar heeft ruim 1.500 euro netto opgeleverd. Oprichter Ruben Koning: “We willen alle bezoekers, vrijwilligers, standhouders en sponsoren hartelijk danken voor hun bijdrage aan het succes van deze markt. Met dit bedrag kan Stichting Kisiwa in Kenia 85 kinderen een heel jaar voeden op school.”

Stichting Kisiwa zet zich in voor kinderen in Kenia, die door armoede en honger worden beperkt in de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. 40% van de bevolking is werkloos. Er is bij veel gezinnen niet genoeg geld voor een goede maaltijd. Ondanks het gratis basisonderwijs gaan veel kinderen niet naar school omdat ze moeten werken om te overleven en op straat zwerven. Dit probleem blijft generatie op generatie voortbestaan. Stichting Kisiwa voedt kinderen op de kleuter- en basisschool met een warme maaltijd en vitaminen waardoor ze genoeg energie hebben om te leren en te spelen. De best presterende kinderen komen in aanmerking voor sponsoring van middelbare school en/of universiteit. Na de opleiding helpen we met het zoeken van een passende baan. Zo legt Stichting Kisiwa de basis voor een beter bestaan. Meer over Stichting Kisiwa vind u op www.kisiwa.nl