Stichting Kisiwa ontvangt cheque van Achmea Foundation

Medewerkers van Achmea die persoonlijk betrokken zijn bij een vrijwilligersorganisatie, konden in aanmerking komen voor een financiële donatie van maximaal € 5.000. Na een pitch en de selectie van de goede doelen konden alle medewerkers van Achmea via het intranet hun stem uitbrengen. Stichting Kisiwa was één van de 20 projecten met de meeste stemmen en mocht deze maand de cheque van Achmea Foundation in ontvangst nemen. We gaan deze geweldige bijdrage gebruiken voor de aankoop van twee stieren voor onze boerderij in Kenia.

Boerderij
Stichting Kisiwa en haar partnerorganisatie Better Future doen er alles aan om de kosten per kind zo laag mogelijk te houden en zoveel mogelijk kinderen te bereiken. We letten daarbij op de kwaliteit en verscheidenheid van het voedsel. Om de toekomstige behoefte aan voedsel voor onze programma’s aan te kunnen en tegelijkertijd de kosten te verlagen, hebben we in Kenia een boerderij aangekocht. De boerderij levert een deel van het voedsel voor ons voedselprogramma’s. Producten die we zelf niet gebruiken verkopen we. De winst gebruiken we om studenten te sponsoren.

Plezier van een Stier
Graag willen we de kosten op de boerderij verlagen en de opbrengst verhogen. Het geld wat hiermee verdiend wordt, gebruiken we om meer kinderen te helpen. Twee van de grootste structurele kostenposten op de boerderij zijn de huur van stieren om te ploegen en de aankoop van mest om het land te bewerken. Door de aankoop van stieren willen we minimaal twee vliegen in één klap slaan. We kunnen onze eigen stieren gebruiken voor het ploegen en we kunnen de mest gebruiken om het land te bewerken. Daarnaast kunnen we de stieren ook verhuren om kleinere boerderijtjes in de omgeving te helpen.

One thought on “Stichting Kisiwa ontvangt cheque van Achmea Foundation

Comments are closed.