Stichting Kisiwa wil voedselprogramma uitbreiden om impact te vergroten

Stichting Kisiwa wil haar voedselprogramma in Kenia de komende jaren gaan uitbreiden naar een nieuwe regio. De afgelopen maanden zijn wij op kantoor en in het veld druk geweest met de voorbereidingen voor de uitbreiding. We zijn begonnen met een papprogramma op een nieuwe basisschool. We zouden dit goedkope papprogramma graag uitbreiden naar het volledige voedselprogramma en gaan de komende maanden op zoek naar de benodigde structurele donateurs. Helpt u ons mee?

Stichting Kisiwa wil voedselprogramma uitbreiden

Veel kinderen in Kenia leven in verschrikkelijk armoedige situaties. Meestal hebben ze geen enkele hoop en verwachten ze dat hun toekomst niet veel beter zal zijn dan die van de mensen om hen heen.
Via het voedselprogramma van Stichting Kisiwa krijgen op dit moment ruim 900 kinderen iedere dag een warme maaltijd op de basisschool. Zo hebben de kinderen toegang tot onderwijs en wordt de basis gelegd voor een beter bestaan. Stichting Kisiwa wil haar voedselprogramma in Kenia graag uitbreiden naar een regio waar de nood het hoogst is en waar ons voedselprogramma de beste impact kan hebben.

Nieuwe regio

Uit onderzoek, in samenwerking met vwo 6 leerlingen van Het Vlier te Deventer, is gebleken dat inwoners in het gebied Mutomo in de regio Kitui zwaar gebukt gaan onder structurele droogte en armoede. Er is geen werk waardoor inwoners sterk afhankelijk zijn van het voedsel wat ze op hun eigen land verbouwen. Door de aanhoudende droogte vallen de oogsten tegen waardoor veel mensen uit deze regio wegtrekken om werk te vinden. Zonder opleiding zijn ze helaas kansloos op de arbeidsmarkt in de grote steden. Vaak komen deze mensen zonder werk en met weinig kennis van de cultuur in de sloppenwijken, in grote problemen. De kans dat hun kinderen in een grote stad naar school gaan is klein. Ze zullen vaak moeten werken voor hun voedsel om te overleven of zwerven op straat.

Ouders in Kitui zien onderwijs als het enig toekomstperspectief voor hun kinderen. Daarom gaan veel kinderen in deze regio wel naar school. Helaas vallen de resultaten op school vaak tegen. Leerlingen in de regio Kitui boeken veel slechtere resultaten dan landelijk het geval is. Eén van de voornaamste redenen hiervoor is de structurele armoede want op een lege maag kan je niet leren.

Start papprogramma

Mede dankzij de opbrengst van het benefietdiner van het Deventer Ziekenhuis en een bijdrage van de Gemeente Deventer konden we starten met een papprogramma op Muvuko Primary School alsook de bouw van een nieuwe keuken. Dit doen we samen met Better Future International NGO, onze Keniaanse partnerorganisatie.

De ouders van de kinderen zijn zeer betrokken. Ze zijn al begonnen met het maken van stenen voor de bouw van de keuken.
Kisiwa zoekt steun

Met ons voedselprogramma kunnen we bewezen verandering brengen in de situatie van deze kinderen. We zouden het goedkope papprogramma daarom graag uitbreiden naar het volledige voedselprogramma en gaan de komende maanden op zoek naar de benodigde structurele donateurs.

Om donateurs te werven zijn we daarom op zoek naar groepen/kringen die ons een podium kunnen bieden om ons verhaal te doen. We willen uitleggen waarom ons voedselprogramma op de basisschool in deze regio zo belangrijk is.

Ruben Koning, oprichter van Stichting Kisiwa, vertelt op Deventer Radio over de uitbreiding van ons voedselprogramma naar een nieuwe regio. Luister de uitzending  > hier < terug.

Weet u een goed podium voor Stichting Kisiwa?
Neem dan contact op met Ruben Koning via 06 525 44 217 of mail ruben@betterfuturekenya.com