Stichting Kisiwa vernoemt stier naar videograaf Rocketboys

Op 6 april openden de Rocketboys hun gloednieuwe Creative Studio aan de Nieuwstraat 16 in Deventer. Als cadeau voor de officiële opening heeft Stichting Kisiwa een van de vier stieren op onze boerderij in Kenia vernoemt naar Cas Hartmann. Cas is een gepassioneerd videograaf en editor bij Rocketboys, een creatief collectief werkend vanuit Deventer en Dordrecht. 

Stichting Kisiwa heeft de stieren aan kunnen kopen door een bijdrage van de Achmea Foundation. Ook de medewerkers van Achmea mochten een stier een naam geven. Zij kozen voor de naam Rulo.

Ruben Koning, oprichter van Stichting Kisiwa: “Met de stieren kunnen we de kosten op onze boerderij in Kenia drastisch verlagen. Tot voor kort moesten we stieren huren van andere boeren. Nu kunnen we onze stieren verhuren. De mest die de dieren produceren kunnen we gebruiken om het land vruchtbaarder te maken.”


Op de foto ziet u Cas, de naar Cas Hartmann vernoemde stier, in zijn natuurlijke omgeving.

Structureel uit armoede
Stichting Kisiwa help Keniaanse kinderen structureel uit armoede. Dit doen we onder andere met een voedselprogramma. Voor maar €18,- krijgt een kind in Kenia een jaar te eten en kan het, op school, aan een hoopvolle toekomst werken. Via Stichting Kisiwa krijgen ruim 900 Keniaanse kinderen zo iedere dag een warme maaltijd op de basisschool. Dit zorgt ervoor dat de kinderen naar school komen; ze leren en ontwikkelen zichzelf in plaats van dat ze op zoek zijn naar voedsel en het biedt de basis voor een betere gezondheid.

Help ook een Keniaans kind structureel uit armoede
Steun Stichting Kisiwa met een structurele gift. Met €18,- per maand voedt u 12 kinderen op de basisschool. Met €45,- per maand voedt u een hele klas! Ga naar www.kisiwa.nl/geef voor meer informatie.

Misschien ook interessant:
Stichting Kisiwa koopt stieren met hulp van Achmea Foundation
Stichting Kisiwa ontvangt cheque van Achmea Foundation